Mad på bordet – hele livet

Der er flere forskellige udgifter, der eksisterer i ens privatøkonomi. I et budget er der fx lommepenge. Men der er en masse steder, hvor vi kan spare unødvendige udgifter. Her er de vigtigste gode tricks, som du kan tilgå uden beregning.

Den mest sandsynlige metode for os til at blive millionærer på, er ved hjælp af en alderspension. Det udtalte en lærd vismand for længe side. For alle er det nominielt den mest realistiske metode at blive rigmand på. Så du bør gennemtænke, at sætte dig ind i pension, med de spændende muligheder, der er i din alderspension.

Forsikringer er det man erhverver sig i håbet om, aldrig nogensinde at få dem benyttet. Du skal overveje dine reelle behov og ikke blindt gøre som alle de andre. Der er muligvis forsikringsdækninger, du overhovedet ikke behøver eller som du godt kan leve uden. Det er en risiko, du må leve med. Når du har valgt, så handler det om at skalere dine forsikringer ned til et mindsteniveau. Skal din påhængsvognforsikring kun forsikre fx. 60.000 kroner eller kan du nøjes med en selv risiko på 19.000 kr., hvis dit hjem nedbrænder til grunden?

Din bank er også en post, hvor der vil være nemme penge at spare. Differencen mellem de aller dyreste og de billigste pengeinstitutter er enorm. Vi hører om, op mod 3.500 dkk om måneden for en typisk dansk husstand og real kredit. Lån til køb af rækkehus er det største enkeltstående køb, som man har. Forbrugslån er aller højeste grad noget man bør være fokuseret på, når du vil fintune din økonomi. Et er morrenter, men også kursen er betydelig. Konvertering af lån er det, som kan accelerere din økonomi. Den vigtigste faktor er udskydelse af lån. Lån kan forbindes med med forskydning af tid. Hvis man kan undlade f.eks. ét år med at låne og i stedet for spare ligesvarende op i tidsrummet, så får du både nedbragt lånstørrelsen, men også rente udgifterne.

Har du medlemskab hos en faglig forening, så får du mulighed for en del medlemsfordele. Du kan også overveje at melde dig ud. Der er for resten gode penge at spare på en billig fagforening. Nogle mennesker har automatisk fagforeningsvalg igennem lønaftalen. Men man kan jo selvfølgelig vælge kun at have en arbejdsløsheds-kasse. Fagforeninger kan assistere dig med både forsikringer og sundhedsforsikringer – så overvej om det er det rigtige at udmelde dig, hvis du lider af fx muskelbesvær.

Maden er det område i din private finanser, som konstituerer den største part. Visse folk kan leve for et småt rådighedsbeløb, hver måned, så er der andre, som bruger store summer på lækker mad. Et er hvis du køber mad ude på enten grillbar eller pizzasted – men den virkelig store pengesynd er det mad du køber og bager der hjemme. Her er der det traditionelle indkøb i supermarkeder, som man tager med hjem. Desværre er danskere skydeskive for fristende køb, der medfører at dosmersedlen bliver for lang. Et trick er, at du shopper dine dagligvarer online, via de gode netbaserede supermarkeder. Her kan du enten købe traditionelle indkøb, men yderligere også de dejlige nye udvalg af måltider i kasser.

Du bør gennemse dine konti, så du neddrosler inden for alle nicher af din budget. Så kan du slutte med at få et langt højere beløb til de dejlige elementer af dig hverdag. Mange tak fordi du så denne artikel.