Rigdom langsomt

Der er en række forskellige udgifter, der findes i vores private finanser. I dit budget er der fx renteudgifter. Men der er en masse områder, hvor vi kan spare nogle monetos. Her er udvalgte gode tricks, som du kan benytte til kroner nul.

Den sikreste fremgangsmåde for danskerne at blive velstående på, er ved hjælp af en pensionsopsparing. Det udtalte en lærd person . For os er det statistisk den mest plausible metode at blive styrtende rig på. Så du bør spekulere på, at sætte dig mere ind i pension, med de potentialer, der ligger i din private pension.

Forsikringsdækninger er det man indkøber i håbet om, aldrig at få brug for dem. Du skal nøjeseende overveje dine faktiske behov og ikke blot gøre som alle de andre. Der kan være forsikringer, du reelt ikke behøver eller som du godt kan undvære. Det er en risiko, du må leve med. Når du har valgt, så handler det om at skralde dine forsikringsdækninger ned på et meget lavt niveau. Skal din bilforsikring kun dække feks. 110.000 kr. eller/og kan du acceptere en egenbetaling på 6.000 dkk, hvis din bopæl brænder ned til aske?

Banker er ligeledes et område, hvor der vil være mange penge at spare. Afvigelsen mellem de dyreste og de mest billige pengeinstitutter er utrolig. Vi hører om, op mod 3.400 kr. per måned for en gennemsnitlig kernefamilie plus boliglån. Lån til ejerbolig er det største køb, som mange har i hele sit liv. Forbrugslån er i den grad den ting man bør være opmærksom på, når du vil fintune din privat økonomi. En ting er renteudgifterne, men også kursen er betydelig. Omlægning af lån er en ting, som kan optimere din økonomi. Den vigtigste størrelse er forhaling af lån. Lån kan paralleliseres med eksaltering af tid. Hvis man kan vente fx. 13 mdr. med at låne og i stedet spare tilsvarende op i tidsrummet, så har du både nedbragt hovedstolen, men også dine renteudgifter.

Er du medlem hos en fagforening, så får du ret til en del fordele. Du kan også overveje at udmelde dig. Der er hurtige penge at spare på en billig fagforening. Nogle mennesker har tvunget fagforeningsvalg i arbejdsgiveren. Men man kan jo vælge blot at have en a-kasse. Fagforbund kan assistere dig med både forsikring og sundhedsordning – så gennemtænk om det er det værd at spare pengene, hvis du oplever symtopmer som fx kritisk sygdom.

Dagligvarer er den post i din privatøkonomi, der konstituerer den absolut største andel. Hvor nogle kan fungere for et småt beløb, hver måned, så er der andrefolk, der køber for store pengebeløb på f.eks. eksklusiv fastfood. En ting er når man køber mad ude på enten spiserestaurant eller drive in – men den helt store synder er den mad du køber og tilbereder der hjemme. Her findes der det traditionelle indkøb i supermarkederne, som du slæber hjem. Uheldigvis er vi offer for impuls indkøb, som har den konsekvens at dosmersedlen bliver for lang. Et godt råd er, at du handler dine mad via nettet, via de nemme netsupermarkeder. Her kan man både købe traditionelle dagligvarer, men samtidig også de spændende nye sortiment af kasser med mad.

Du skal udregne dine penge, så du skærer ned inden for alle steder af din husøkonomi. Så kan du ende med at være i besiddelse af et meget større pengebeløb til de forsødende dele af dig hverdag. Tak fordi du læste med på bloggen.