Sund økonomistyring

Der er utallige forskellige udgifter, der er i vores privat økonomi. I et driftsbudget er der for eksempel el. Og der er en del områder, hvor vi kan spare unødvendige udgifter. Her er de vigtigste gode råd, som du kan få kvit og frit.

Den sikreste måde for os til at blive styrtende rig på, er gennem en pension. Det fremførte en klog dame for længe side. For mange er det nominielt den mest realistiske måde at blive styrtende rig på. Så du bør tænke over, at sætte sig ind i private pension, med de interessante muligheder, der ligger i din pensionsordning.

Forsikringsdækninger er det du erhverver sig i håbet om, aldrig at få brug for forsikringerne. Du bør strikt overveje dine kritisk behov og ikke gøre som alle de andre. Der kan være forsikringer, du nok ikke har brug for eller som du godt kan leve uden. Det er en kalkuleret risiko, du må leve med. Når du har valgt, så gælder det om at skalere dine forsikringer ned på et minimumsniveau. Skal din bilforsikring udelukkende forsikre fx 95.000 kr. og/eller kan du acceptere en selvrisiko på 45.000 kr., hvis din bopæl brænder ned til aske?

Din bank er ligeledes en post, hvor der vil være gode penge at hente. Uligheden mellem de mest kostbare og de mest lavprisede banker er uovertruffen. Vi snakker om, op til 2.900 dkk om måneden for en median dansk familie plus boliglån. Lån til køb af bolig er det største enkelte køb, som mange har. Kassekredit er i den grad det vigtigste du skal være opmærksom på, når du vil fintune din privatøkonomi. Et er rentersrente, men også handelskursen er meget vigtig. Låneomlægning er det, der kan optimere din økonomiske formåen. Den vigtigste størrelse er afventning af lån. Lån kan paralleliseres med accelleration af tid. Hvis du kan afvente fx. 14 måneder med at låne og i stedet spare op i tidsrummet, så får du nedbragt hovedstolen, men også udgifterne til renter.

Har du medlemskab hos den rette fagforening, så får du mulighed for at få en del fordelstilbud. Du kan også tænke over at melde dig ud. Der er mange at spare på en billigere fagforening. Nogle lønmodtagere har automatisk fagforeningsvalg gennem deres overenskomst. Men man kan jo altid prioritere blot at nøjes med en a-kasse. Fagforeninger kan hjælpe dig med forsikringer og sundhedsordning – så overvej om det er det smarteste at melde dig ud, hvis du lider af fx stress.

Dagligvarer er den del i din økonomi, som konstituerer den aller største andel. Visse folk kan leve for et ultra lille budget, hver måned, så er der andrefolk, der bruger enorme beløb på for eksempel speciel restaurantmad. En ting er når man køber mad ude i byen på enten grillbar eller fastfood delivery – men den absolut store pengesynd er den mad du køber og steger hjemme. Her er der det normale madkøb i supermarkeder, som du tager med hjem. Desværre er vi underlagt for impuls indkøb, som har den konsekvens at indkøbssedlen løber løbsk. Et tip er, at du køber dine madvarer på nettet, på de spændende webbaserede supermarkeder. Her kan du både handle de normale madvarer, men samtidig også de gode innovative tilbud på madkasser.

Du bør altså beregne dine kontoudtog, så du reducerer inden for alle nicher af din husstandsøkonomi. Derved kan du slutte med at være i besiddelse af et meget sjovere slutbeløb til de unødvendige dele i livet. Mange tak fordi du så artiklen.